Om mig

NY-Hanna-fotocollage-2015-utan-namn

Lite olika rollkaraktärer som jag har haft genom åren!

Hej! Jag heter Hanna. Just nu pluggar jag på programmet Visuell kommunikation på Malmö Högskola. I våras tog jag studenten på estetiskt program med teaterinriktning och min dröm är att bli skådespelerska, och kanske försöka kombinera det med att jobba som illustratör.

I sommar spelade jag rollen som Findus (i Pettson och Findus) som sattes upp av Ballongteatern på bl a Dunkers Kulturhus. Föreställningarna utgjorde en del av Dunkers jubileumsutställning för att uppmärksamma Sven Nordqvist, författare och illustratör, som fyller 70 år i år!

Jag hann också med att delta på ett teaterläger arrangerat av Sommarteater på Krapperup. Och så fick jag möjlighet att spela min egen föreställning “Allan – Vad ska han bli när han blir stor?” på Café Rotundan i Halmstad!

En ganska kul sommar, alltså :)

 

TEATER PÅ FRITIDEN
Under flera år var jag med i teatergruppen Askungarna där jag bl a spelade Baloo och Jafar i My´s Disney Äventyr (november 2014). Hösten 2013 och våren 2014 satte Askungarna upp en egen version av Peter Pan där jag spelade piratkapten Blodröda Jill (kapten Kroks dotter). Manusbearbetningen av Peter Pan gjorde jag tillsammans med min mamma. Produktion och regi stod Lena Landgren och Emma Frank Landgren för. 

Peter Pan fototrailer
www.peterpan.nu

Jag har också skrivit en egen barnpjäs som heter “Allan – Vad ska han bli när han blir stor?” Den blev mitt sommarjobb 2014 då jag åkte runt och spelade upp pjäsen på kommunens dagis. Jag spelar gärna min Allan-föreställning lite då och då när andan faller på.

Läs mer om Allan här!

 

Sommaren 2012 och hösten 2015 jobbade jag som publikvärd på Sommarteater på Krapperup (vandringsteater utomhus). 2012 spelade de Shakespears “Stormen” på Kullaberg och 2015 Federico Garcia Lorcas “Blodsbröllop” på Fredriksdal i Helsingborg. Min roll innebar att ta hand om publiken, informera och leda dem till de olika spelplatserna.

 

FILM MED LILLEBROR OCH TOVE
Min lillebror och jag gör ibland kortfilmer när vi har tråkigt :). Här är två smakprov:

Mmmm… melon!
Mission Golden Banana

Brorsan och jag var även med i ett filmmarathon “Noomarathon 2014” och här är resultatet av det:

Hönan eller ägget

Ett annat kul projekt, som jag gjorde tillsammans med min kompis Tove, var ett mingelreportage på premiären av Engelholmsrevyn 2014:

Engelholmsrevyn 2014 – Mingelreportage

 

TEATER I SKOLAN
I ettan på gymnasiet arbetade vi mycket med barnteater. Vi spelade upp pjäser för dagisbarn på Halmstad stadsbibliotek, och jag spelade bl a Berit i pjäsen “Ska vi va?” efter en bok av Pija Lindenbaum.

I tvåan fördjupade vi oss en del i Shakespeare och jag skrev en monolog som jag spelade upp, där jag gjorde en egen tolkning av Mercutio (Romeos bäste vän) i “Romeo och Julia”. Jag har också spelat Medea i ett tragiskt drama som skrevs under Antiken. Vår slutproduktion hette “Kosexan” – en sammanslagning av två pjäser av Willy Russel; Komarken och Mösexan. Kosexan kan närmast beskrivas som en tragisk komedi och handlar om att bryta sig loss. Vi spelade upp de två sammanslagna pjäserna parallellt och växelvis på scenen vilket blev ganska coolt!

I trean deltog vi i “LÄNK 2016” som arrangeras av Riksteatern vartannat år. Vi gjorde vår egen version av Bortom Upproret av Johanna Emanuelsson. Jag har också medverkat i en mindre ensemble i föreställningen Chéri. Bilder kommer inom kort!

hanna-barnteater


medea

mercutio

kosexan

IMG_4847